DOMOWA GRANOLA

image

 Granola w sam raz na drugie śniadanie lub podwieczorek. Przepis jest inspiracja:) stwórz własny przepis dodając ulubione orzechy owoce suszone czy pestki;) 

Składniki:
2 łyżki płatków jaglanych i owsianych bezglutenowych 
1 łyżka płatków  migdałowych
2 kostki gorzkiej czekolady 
2 łyżki wiórków kokosowych 
1 łyżka miodu 
garść świeżych malin
szczypta soli morskiej łyżeczka oleju kokosowego 

Pie­kar­nik roz­grzać do 180 stop­ni. W dużej misce wy­mie­szać ze sobą platki, czekoladę i wiórki kokosowe (poza malinami i płatkami migdałowymi 😉 dodać olej kokosowy i miód. Piec przez 15 minut, w mię­dyz­cza­sie  mie­sza­jąc gra­no­lę, aby rów­no­mier­nie się piekła. Po upieczeniu dodać maliny i płatki migdałowe;) 

Polecane wpisy